Uluslararası Bitki Sağlığı Günü Antalya’da kutlandı

Uluslararası Bitki Sağlığı Günü Antalya’da kutlandı

DÜNYA 13.05.2025 15:38:19 0
Uluslararası Bitki Sağlığı Günü Antalya’da kutlandı
Haberi Sesli Oku

Antalya’da 12 Mayıs Uluslararası Bitki Sağlığı Günü’nde düzenlenen etkinlikte, pestisit kalıntıları, biyolojik mücadele ve sürdürülebilirlik konuları ele alındı.

ANTALYA (İGFA) - Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği 12 Mayıs Uluslararası Bitki Sağlığı Günü kapsamında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Konferans Salonu’nda ATG Hotels desteğiyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte bitki sağlığının açlıkla mücadele, çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınmadaki rolü vurgulandı.

Açılış konuşmalarını ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber yaptı. Hacısüleyman, kamu-özel iş birliğinin önemine dikkat çekerken, Erkal biyolojik mücadele uygulamalarını anlattı. Selışık, Türkiye’nin uluslararası normlara uyumunu överken, Dilber ulusal bitki sağlığı politikalarını paylaştı.

ÇOCUKLARDAN DUYGUSAL MESAJLAR

Etkinlikte, biyolojik mücadele uygulayan çiftçilerin çocuklarının hazırladığı videolar gösterildi. Çocuklar, bitki sağlığının önemini anlattıkları videolarla alkış topladı; ardından ödüllendirildi.

Doç. Dr. Yunus Bayram moderatörlüğündeki panelde, pestisit kalıntılarının önlenmesi ve biyolojik-biyoteknik mücadele yöntemleri tartışıldı. Dr. Ersin Dilber, Muharrem Selçuk, Prof. Dr. Senih Yazgan, Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu, Prof. Dr. Okan Özkaya ve Prof. Dr. İsmail Karaca, biyolojik mücadelenin yaygınlaştırılması, üretici eğitimi ve ihracatta kalıntı kriterleri üzerine öneriler sundu. “Tek Sağlık” yaklaşımıyla bitki, insan ve çevre sağlığının bütüncül ele alınması gerektiği vurgulandı.

FAO, IPPC ve EPPO gibi kuruluşlardan gelen mesajlar, bitki sağlığının küresel önemine dikkat çekti.

Uluslararası iş birliğini güçlendiren program sonunda organizasyona verdikleri katkılardan dolayı ATG Hotels adına düzenlenen teşekkür plaketi, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yunus Bayram tarafından ATG Hotels Grup Kalite Koordinatörü Pınar Demirli’ye takdim edildi.

Gündemdeki Diğer Haberler


Zafer Partisi’nden PKK’nın sözde fesihine sert tepki!

Paris 2024’ün kahramanları onurlandırıldı

Kapanca'da söz sanatın, sahne sokakların!

Türkiye’ye yılın ilk çeyreğinde 3 milyar dolarlık yatırım

2025 yaş çay alım fiyatı açıklandı

Konya'da LİMA seminerleri sürüyor

Başkan Büyükakın: Onlar konuşur, biz eser yaparız!

Manisa’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda 16 proje sergilendi

Hükümlü ve yükümlülerin istihdamı için iş birliği

Hakkari ve Van'da uyuşturucu operasyonu

Teknoloji rüzgarı Konya Selçuklu'da esiyor

İstanbul Bakırköy’ün ilk kent lokantası açıldı!

İzmit Belediyesi Sanat Akademisi’nin yıldızları “Sihirli Kolye” ile parladı

Binlerce yıllık Ata tohumları Karatay'da hayat buluyor

Manisa'da engelliler için eğlenceli etkinlik

Başkan Tugay’dan Ankara’da sendikalara ziyaret

Manisa Demirci’ye kesintisiz içme suyu için dev adım

Kocaeli'de spor engel tanımadı

Sakarya’nın edebi hafızası genç kuşaklara aktarılıyor

Bursa Nilüfer’de miniklerden tatlı mücadele

Bakan Kurum: Marmara'da kirlilik yükü artıyor! Belediyelere müsilaj uyarısı

Malatya Pütürge’de sulama sorunu çözüme kavuştu

Kocaeli İzmit'te minik kalpler ‘Beslenme Saatiyle’ ısındı

Konya Karatay’da ulaşım konforu artıyor

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte’yi kabul etti

Özel tiyatrolara destek güncellendi... Başvuru süreci ve kategoriler değişti!

Sakarya'nın hayat timi yaza hazırlanıyor

“Bir Yaşdönümü Rüyası” Sakaryalılardan tam not aldı

Uluslararası Bitki Sağlığı Günü Antalya’da kutlandı

Sakarya'nın minik su müfettişleri göreve hazır

Yükleniyor